Werelddiaconaat Gouda Bloembollenactie

Het Cluster Werelddiaconaat houdt dit jaar naast de traditionele oliebollenactie, ook een bloembollenactie!

Door deze bij ons te kopen steunt u een goed doel. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het werelddiaconaal jaarproject ‘Mercy Ships’.

De bloembollen worden geleverd via de organisatie Baltus Fundraising.

Baltus Fundraising

Mercy Ships...omdat ieder leven kostbaar is

Mercy Ships biedt gratis medische zorg, training en voorlichting in de armste landen van de wereld via ziekenhuisschepen waarop goedopgeleide vrijwilligers werken (varende ziekenhuizen). In een kliniek aan land wordt telkens tandheelkundige hulp gegeven. De training en voorlichting helpen de medische zorg in een land structureel te verbeteren. 

De organisatie streeft ernaar om in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde-in-actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen. 

Zesde schip in aanbouw

Door de jaren heen hebben vijf schepen van Mercy Ships ruim twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. Een bekend schip uit het verleden was de Anastasis, dit was het eerste schip van de organisatie. 
Sinds 2007 is er één groot ziekenhuisschip in de vaart: de Africa Mercy. Dit schip vaart tien maanden per jaar langs havensteden in West-Afrika en heeft ook enkele malen aangelegd bij het eiland Madagaskar in Oost-Afrika. Het schip ligt nu in Douala (Kameroen).
In 2015 is begonnen met de bouw van een nieuw ziekenhuisschip, de Atlantic Mercy. Dit zal naar verwachting begin 2019 klaar zijn. 

Waarom een schip?
80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben. Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. De Africa Mercy is ook niet afhankelijk van externe factoren in een land. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen. Bij plotselinge onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van de vrijwilligers op het schip te waarborgen. 
Meer informatie is te vinden op www.mercyships.nl

Bestellen

U kunt uw bloembollen dit jaar o.a. via deze website bestellen.

Ga naar de producten en plaats een of meerdere producten uw winkelmandje. Afrekenen doet u contant bij het afhalen in de kerk. Als bevestiging krijgt u een e-mailtje op het ingevulde e-mail adres. Controleer of u dit e-mailtje ontvangen hebt! Pas als dat zo is dan is de bestelling definitief.

Bestelling afhalen

Op zaterdag 21 april kunt u uw bestelling afhalen tussen 11.00 en 13.00 uur op het door u opgegeven adres

(de Brug bij de Pauluskerk, de Oostpoort, de Westerkerk, de Hof van Sint-Jan of de Veste).

Gift

Uw gift voor het Werelddiaconaat is ook welkom op IBAN NL70INGB0000004192 t.n.v. Diaconie Protestantse Kerk Gouda, onder vermelding van ‘actie bloembol.

U kunt uw gave aan de diaconie ook online schenken

logo

Hartelijk dank voor uw bestelling en/of gift!